Zuidelijk Afrika dag 4: Polokwane

Na een goede nacht slaap met het geluid van de savanne op de achtergrond, werd het na een ontbijtje tijd om ons 'tentenkamp' af te breken en de aanhanger weer vol te laden. Bestemming voor vandaag was Polokwane (ook wel Pietersburg genoemd) in het noorden van Zuid-Afrika. Niet dat er op deze bestemming veel te zien zou zijn, maar het was een stopplaats op weg richting Botswana. Eerst echter nog een laatste ritje door het Krugerpark. Niet dat er heel veel tijd was om nog te gamedriven, maar hopelijk zou er nog wat wild zijn dat zich zou laten zien. En gelukkig was er nog wel wat te bewonderen: onder andere olifanten, buffels, zebra's werden gespot. Helaas zat het er daarna voor wat betreft Krugerpark op, gelukkig zouden er deze reis nog meer wildparken worden bezocht. Nu eerst een redelijk lange reisdag richting Polokwane. Dankzij het snellere busje viel dat gelukkig mee, halverwege de middag kon het kamp worden opgezet op het kampeerterrein aan de rand van de stad. Best een raar contrast, want aan de ene kant zagen we struisvogels lopen in een omheind privépark, aan de andere kant stak een gigantisch voetbalstadion boven de omgeving uit. Dit stadion (Peter Mokaba Stadion) was een paar maanden eerder nog gebruikt tijdens het WK voetbal. Ondanks de grote stad dichtbij, bleek de omgeving toch lekker rustig. Verder geen programma voor de rest van de dag, lekker luieren bij de tenten dus.

Al kort na aankomst ging de gids al het avondeten voorbereiden. De braai is een serieuze bezigheid. Allereerst wordt er hout geregeld dat past bij het vlees voor die avond. Er wordt een kampvuur ontstoken, dat een paar uur doorbrandt totdat er houtskool over is. Pas dan wordt er een rooster boven het vuur gezet en wordt het vlees gebakken. Kleine lappen vlees, daar doen ze niet aan, dus er moest flink worden doorgegeten. Tel daar nog eens bij op dat er een groot verschil was tussen gids en stagiaire. De gids ging voor flinke lappen vlees, maar de vegetarische stagiaire wilde zowel ons als de gids een goede vegetarische maaltijd voorschotelen. Dat betekende iedere dag zo ongeveer een dubbele maaltijd: de ene helft vooral vlees, de andere helft mais, pompoen, aardappels en dergelijke. Ook van de braai, helemaal lekker. Aan het einde van de reis hadden gids en stagiaire elkaar nog niet echt overtuigd, maar wij hadden een kleine maand lang heerlijk gegeten. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.